Liity

 Oih, oletko kiinnostunut niin paljon, että harkitset liittymistä? Sehän mainiota! Olet nimittäin tullut oikeaan paikkaan löytämään tietoa liittymisestä.

 Ensimmäinen tärkeä kysymys joka sinun täytyy kysyä itseltäsi on, onko sinulla tarpeeksi aikaa ja innostusta pelata? Mitään tiukkaa säädöstä ei ole, kuinka usein täytyy näyttää itsensä olevan elossa, mutta yksi viesti kuukaudessa foorumille olisi mukava saada. Viestinhän ei tarvitse olla peliviesti, vaan voi olla vaikka kuulumisien kertominen vapaassa keskustelussa. Jos sinusta ei kuulu mitään pitkään aikaan, ylläpito lähettelee herättelyviestiä sähköpostiin, jonka olet antanut foorumille rekisteröityessäsi.

 Jos uskot, että aikasi ja jaksamuksesi riittävät, niin seuraavaksi kannattaa tutustua sivuston ja foorumin tarjoamiin tiedonjyväsiin. Tekstiä on paljon, mutta ei huolta. Mitään ei tarvitse osata ulkoa, ja aina voi palata takaisin tarkistamaan tietoja. Kaikki tiedot kannattaa jossain vaiheessa lukaista läpi, mutta nyt aloittamisen kannalta on tärkeintä, että luet seuraavat asiat:
Maailma: Maantiede, Ilmasto, kasvillisuus ja eläimistö, Valtalajit, Taivaankappaleet
 Kulttuuri: Kansat, Uskomukset (listaa palvotuimmista jumalista ei tarvitse käydä läpi), Riitit, Seksuaalisuus ja pukukoodit, Kielet, Raha, Aika
 Magia
 Tiivistetty historia

Näillä tiedoilla saat hyvän kokonaiskuvan maailmasta.

 Oli roolipelaaminen sinulle ennestään kovinkin tuttua tai ei, hyppää seuraavan linkin taakse. Sieltä löydät sääntöjä ja ohjeistusta roolipeliviestien puolesta, sekä tämän kyseisen roolipelin suhtautumisen esimerkiksi jakautumiseen ja autohittaamiseen.

Roolipelaaminen

Muistakaa pelatessanne, suunnitellessanne ja yleensäottaen foorumille kirjoittaessanne seuraavat käytösmallit:
- Kahden kansan Aldemera on kaikille avoin ja ilmainen roolipeli. Ei siis kiusata ketään mistään syystä ja otetaan uudet pelaajat aina mukaan iloisin mielin!
- Kunnioita tekijänoikeuslakeja. Niitä kaikkia. Älä kopioi tai varasta muiden tekemiä hahmoja tai taidetta, tai mitään muutakaan.
- Kiroileminen ja raju kielenkäyttö eivät ole suorastaan kiellettyjä, mutta kohtuus kaikessa, eikö vain?
- Jos jonkinlainen riita pelaajien välillä syttyy, se tulisi hoitaa suljettujen ovien takana, eikä esimerkiksi yleisessä keskustelussa.
- Älä liity muiden aloittamiin peleihin ilman asianomaisten lupaa.
- Pelit saavat sisältää K18-materiaalia, kunhan se on selvästi ilmoitettu otsikossa.
- Yleisesti, pidä maalaisjärki käden ulottuvilla niin selviät.

Hahmonluonti ja hakemuksen lähettäminen

 Seuraavan linkin takaa löydät hahmokaavakkeen, joka sinun tulee täyttää luomallasi hahmolla liittyäksesi. Linkin takaa löytyy tarkemmat tiedot jokaisen kohdan täyttämiseen.
 Hahmon, jolla liityt Kahden kansan Aldemeraan, tulisi olla ensisijaisesti tätä roolipeliä varten luotu hahmo. Jos kuitenkin haluat käyttää hahmoasi jostain muualta, pidä huolta että se lajiltaan, menneisyydeltään, luonnoltaan jne. sopii Aldemeran ympäristöön, ja jos ei, muokkaat sen sellaiseksi. En myöskään voi kieltää sinua, jos haluat käyttää tänne luotua hahmoa jossain muussa roolipelissä tai kontekstissa.
 Hahmon luomiseen kannattaa käyttää aikaa. Hetkenmielijohde-hahmot harvemmin jaksavat kiinnostaa sitä hetkeä kauempaa. Jotkut hahmot suorastaan kirjoittavat omat tietonsa, toiset taas vaativat viikkojen, kuukausien, ehkä jopa vuosien kehittely- ja kypsyttelyprosessin (tämän sanon kokemuksen syvällä rintaäänellä). Pointti siis, älä turhaan kiirehdi.

Hahmokaavake

 Kun olet saanut hahmosi luotua ja hahmokaavakkeen täytettyä, on se aika lähettää arvioitavaksi. Seuraa näitä askelia:

1. Rekisteröidy foorumille
  Rekisteröityminen on helppoa ja nopeaa. Paina vain yläpalkin oikeassa reunassa olevaa "Register"-linkkiä, täytä kaavake ja lähetä se. Pääset käyttämään foorumia välittömästi. Huom! Anna rekisteröityessäsi toimiva sähköpostiosoite. Jos sinusta ei kuulu mitään pitkään aikaan, se on ainoa reitti mitä kautta ylläpitäjä voi sinuun ottaa yhteyttä.
2. Lähetä hahmohakemus
 Hahmohakemuksilleen on oma board, jonne ne lähetetään. Luo uusi topic, ja otsikoksi pistä hahmosi nimi. Älä lähetä keskeneräisiä hakemuksia!
3. Odota
 Ylläpito tarkastaa hakemuksen niin pian kuin voi, mutta käsittelyssä saattaa mennä muutamiakin päiviä.
4. Korjaa mahdolliset virheet
 Jos hahmosi ei mene läpi, kertoo ylläpito sinulle, missä menit pieleen. Korjaa hakemuksesta virheelliset kohdat painamalla "Edit"-nappia, ja lähetä topiciin ilmoitus, kun olet korjannut virhekohdat. Älä lannistu, vaikka hahmosi ei menisi ensimmäisellä yrityksellä läpi!
5. Pelaamaan!
 Kun hahmosi hyväksytään, se siirretään ylläpidon toimesta omaan boardiinsa. Itse saat pelaajien oikeudet, joten pystyt kirjoittamaan viestejä seuranhakuun, suunnitteluun, ilmoituksiin ja ennen kaikkea roolipelialueille. Olet vapaa aloittamaan seuranhaun tai vaikkapa suoraan pelin jos niin tahdot!

Ensimmäisen hahmon jälkeen kaikki tulevat hahmot lähetetään samalla tavalla hahmohakemuksiin, josta ylläpito siirtää ne omaan boardiinsa hyväksyttyään ne.

Jos syystä tai toisesta et halua laittaa hahmohakemustasi julkisesti näkyville, voit lähetää sen myös sähköpostilla osoitteseen pohjanlepakko@gmail.com.

Onko jotain mikä ihmetyttää, jotain mitä et ymmärtänyt tai yleensäottaen mitä tahansa kysymyksiä? Älä pelkää lähettää viestiä vieraskirjaan! Ylläpito auttaa kaikissa mahdollisissa kysymyksissä ja ongelmissa.

Takaisin ylös