Juoni

 Jo kauan on Aldemeran kansa jakautunut kahtia. Enemmistö Hirain pitää suurinta osaa lääneistä hallinnassaan, kun taas vähemmistöllä Guathalla läänejä on toistaiseksi vain yksi. Kansojen välillä on aina vallinnut jännitys sekä molemminpuoleinen viha ja ennakkoluuloisuus. Verta on vuodatettu, kaupunkeja tuhottu, kirjastoja poltettu, historiaa muokattu omia tekoja tukevaksi. Kumpikin kansa on syyllistynyt vääryyksiin ja turhaan verenvuodatukseen.  
 Tällä hetkellä tilanne on rauhallisempi kuin pitkää aikaan. Guatha keskittyy pääosin lääninsä, Varakianin uudelleenrakennukseen, ja Hirainitkin antavat enemmän huomiota omalle taloudelleen ja vähempiosaisten lääniensä auttamiseen. Yhä monet guathat piilottelevat omaa kansalaisuuttaan salaten hirainten joukossa. Yhä kummallakin puolella ääriryhmät suunnittelevat toisen kansan nopeaa tuhoa tai hidasta tukahduttamista.  
 On tyyntä ennen myrskyä. On vain ajan kysymys, milloin verenvuodatus alkaa jälleen.

 Mitä tulee tapahtumaan? Pystyvätkö kansat hautaamaan sotakirveensä? Iskevätkö ääriryhmät toistensa kimppuun? Tapahtuuko jälleen yllättäviä salamurhia tai katoamisia? Vai tapahtuuko ehkä vallankaappaus? Kumpi kansa jää kukoistamaan? Siitä päätätte te, hyvät pelaajat.