Kansat

Hirain

 Aldemeran ehdotonta enemmistöä kutsutaan nimellä hirain. Hirain tarkoittaa alkuperäistä, ja nimi kansalle on otettu suoraan naapurimantereen Ghiliastin enemmistöstä. Alkuperäinen syy saattoi olla tarve näyttää hyvältä tunnetusti vaikutusvaltaisen Ghiliastin korkeimman johdon edessä. Mikä syy ikinä olikaan, ghiliastilaiset arvot ovat heijastuneet Aldemeran hirainin arvoihin. Hirain arvostaa valoa, he pitävät sitä voimallisimpana mahdollisena asiana, joka näyttää aina totuuden ja pyyhkii edeltään pahuuden.
 Hirainiksi tavallisesti synnytään, mutta ehdotonta katumusta osoittava guathakin voidaan hyväksyä hirainiksi. Suurin osa hiraineista on siviilejä, eivätkä näin ole kovinkaan usein tekemisessä toisen kansan kanssa. Näin ollen heidän tietonsa guathasta on varsin paljon sen varassa, mitä ylemmät tahot heille kertovat. Yleensä ottaen he suhtautuvat guathaan hyvin negatiivisesti, osa heistä pitävät guathoja suorastaan pahoina, verenhimoisina raakalaisina.
 Hirainin politiikka on varsin monimutkaista, johtuen pääasiassa kuinka laajalle alalle kansa on levinnyt ja kuinka suuri kansa on lukumäärällisesti. Kaikilla hirainin lääneillä on omat johtajansa, jotka hoitavat paikallispolitiikkaa. Kaikkein korkein päätösvalta on kuitenkin hirainvaltiaalla/-valtiattarella. Kautta aikain koko Aldemeran hallitsija on ollut hirain, joten tavallisesti hirainhallitsijaa kutsutaan koko Aldemeran hallitsijaksi.
 Tällä hetkellä hirainin korkein hallitsija on lady Meronwynn, joka on juuri nimetty virkaansa.

Guatha

 Aldemeran pientä ja eristäytynyttä vähemmistöä kutsutaan nimellä guatha. Guath tarkoittaa sekä pimeyttä että kostoa, hirainin tapaan kyseinen nimitys on tullut suoraan Ghiliastin mantereelta. Guathat itse eivät nimenneet kansaansa näin, vaan nimityksen antoivat hirainit. Pienempi kansa on kuitenkin tottunut nimitykseensä. Guatha arvostaa pimeyttä, he näkevät sen turvana ja kotina, jonain joka suojaa ja suojelee, kun kukaan tai mikään muu ei niin tee.
 Suurin osa guathoista on edellisten guathojen jälkeläisiä, mutta ei ole tavatonta, että esimerkiksi hirain kääntyisi guathaksi. Tavallisesti juuri guathaksi kääntynyt saa osakseen ennakkoluuloja ja epäilyksiä, mutta ennen pitkää nuo hyväksytään joukkoon. Varsin ahtaalle ajetut guathat suhtautuvat todella negatiivisesti hirainiin, monet näkevät nuo vain ylimielisinä sortajina, jotka teurastavat guathan kansaa vain pysyäkseen itse suurimpana kansana.
 Guathan kansalla on vain yksi oma lääni, Varakian, joka sijaitsee vuoriston luodepuolella. Suurin osa guathan kansasta elää täällä, mutta monet elävät yhä Varakianin ulkopuolella, piilotellen todellista kansallisuuttaan. Koska guathat elävät varsin pienellä ja tiiviillä alueella, poliittinen johtaminen on yksinkertaista ja helppoa. Guathan asioista päätettäessä monia eri alojen asiantuntijoita kokoontuu yhteen neuvottelemaan. Näissä kokouksissa korkeinta päätösvaltaa pitää guathahallitsija.
 Tällä hetkellä guathan korkein hallitsija on lordi Gondras, joka on kantanut lordin arvonimeä 6 vuotta.

Johtohahmot

 Tässä lyhyet esittelyt kummankin kansan hallitsijoista. Nämä esitetyt tiedot ovat tavallisen kansan saatavilla, joko yleisenä tietona tai huhuina.

Hirainhallitsija lady Meronwynn

 Lady Meronwynn Ceres on tuore hallitsija, joka on nimitetty valtaansa vuoden 3470 alkupuolella. Hän on vielä kansalleen hyvin tuntematon. Meronwynn tiedetään olevan olemukseltaan hyvin arvokas ja hänen pitkät, kiharat hiuksensa ovat kuin tulenlieskoja.

 Lady on syntyjään Ceresin aatelissuvusta. Hänet on valittu neuvoston kesken äänestämällä, niin kuin monet hallitsijat ennen häntä. Suuri osa kansaa toivoo, että Meronwynnista alkaisi uusi hallitsijasuku, jottei kansan tarvitsisi enää odottaa joskus jopa vuosia uuden hallitsijan nimeämistä. Jotkut ovat menettäneet luottamustaan hoviin ladyn kruunausta edeltäneen pitkän hallitsijattoman ajan takia. Huhutaan, että lady Meronwynn pitää erilaisista koruista ja eksoottisista asioista ja esineistä. Kulkee myös huhuja ladyn kyvystä hallita magiaa.

Guathahallitsija lordi Gondras

 Lordi Gondras Lehetialainen on pitänyt virallisesti valtaa kuusi vuotta, ja ennen sitä hän oli epävirallinen kansan johtaja noin seitsemän vuotta. Hän on haltioiden mittapuulla lyhyehkö mieheksi ja hänen hiuksensa ovat sysimustat ja alati sotkuiset. Ei ole epätavanomaista kuulla vitsejä, ettei lordia tunnistaisi korkea-arvoiseksi, jos tuo kävelisi kadulla vastaan.

 Lordi ei ole syntyjään aatelissuvusta, vaan monet tietävät hänen olevan Lehetianista kotoisin oleva orpo. Guathan joukossa lordia tavallisesti joko rakastetaan ja vihataan. Hänet tiedetään vakavaksi, mutta myös tarpeen tullen lempeäksi hallitsijaksi, joka toimii aina kansansa hyväksi. Monet, jotka pääsivät tutustumaan lordiin tuon johtoaikoina ennen virallista nimittämistä, luottavat häneen ja näkevät hänet hyvässä valossa. On kuitenkin myös olemassa ääriajattelijoita, jotka vastustavat lordia monista eri syistä. Jotkut eivät vain usko lordin tekevän kansan kannalta hyviä valintoja. Toiset taas uskovat lordin kaapanneen vallan, olihan hän ennen johtamisaikaansa edellisen hallitsijaparin henkivartija, hän saattoi hyvin itse olla murhaaja. Lordin tiedetään myös vihaavan verisesti pettureita. Teorioita ja huhuja lordista kulkee pilvin pimein.

Takaisin ylös