Tietoa

Lajit

Kasvokkaat ovat eläimiä, joilla on ihmisen kasvot. He voivat olla lajiltaan keskikokoisia ja suuria maanisäkkäitä, pienimmillään suuren ketun ja suurimmillaan pienen karhun kokoisia. Yleisimmät kasvokaslajit ovat koira-, kissa- ja peuraeläimiä, mutta myös muita lajeja esiintyy. Eläinosa kasvokkaissa on tavallisesti luonnollisen värinen ja muotoinen. Poikkeuksena ovat kuitenkin eläimet, joilla on käpälät tai tassut. Näiden etujalkojen sisimmät varpaat saattavat olla erillään muista varpaista, jolloin sitä voi käyttää peukalon tavoin. Kasvokkaat eivät kuitenkaan kykene samankaltaiseen tarkkuusotteeseen kuin ihmiset saati yhtä pikkutarkkoihin töihin kuin nuo. Asioiden kantamiseen ja yksinkertaisten työkalujen, kuten kivien ja keppien käyttämiseen kasvokkaat kuitenkin pystyvät. Kasvokkaiden kasvoista voi löytyä pieniä eläimellisiä piirteitä, kuten pystypupilliset silmät ja pitkät kulmahampaat. Kasvokkaat eivät päästä elämellisiä ääniä, he eivät siis nau'u, ulvo, hauku, kehrää tai mitään muuta sellaista. Solan kasvokkaat lisääntyvät vain omanlajisensa kanssa. Jälkeläisiä syntyy tavallisesti vain yksi, joskus harvoin kaksosiakin ilmenee. He ikääntyvät samaa tahtia kuin ihmiset, vaikka he eivät usein elä paljoa yli kolmenkymppisiksi johtuen pääasiassa sairauksista ja tapaturmista. Heidät luetaan aikuisiksi heti sukukypsän iän saavutettuaan (n. 13 vuotiaina).
Kasvokkaat elävät pienissä metsästäjä-keräilijäheimoissa. Solan alue on suuri, joten heimoja on ennen luonnonmullistuksia ollut useita. Kasvokkaat ovat kaikkiruokaisia, susikasvokas syö mielellään marjoja ja peurakasvokkaallekin maistuu liha, jos sitä vain on tarjolla. Kasvokkailla on yhteinen, kehittynyt kieli. He elävät tekemällä yhteistyötä ja koska menneistä suuremman luokan kriiseistä ollaan selvitty heimojen yhteistyöllä, eivät edes heimot vihoittele keskenään kovinkaan usein. Kasvokkaiden persoonallisuus vaihtelee tietysti laidasta laitaan ja sooloilevia hurjapäitä sekä riidanhaastajia löytyy aina.
Koruja tai vaatekappaleita kasvokkaat eivät käytä, pääasiassa koska heillä ei ole sorminäppäryyttä sellaisten tekemiseen. Sen sijaan monilta löytyy punaisia kasvomaalauksia. Maali tehdään yksinkertaisesti punasavesta ja linnun munista (sidosaineena voidaan käyttää myös verta). Kasvokas ei kuitenkaan pysty tekemään kasvomaalauksia itselleen, koska nivelet taipuvat pääosin eläimellisesti eikä tarkkaa työtä omiin kasvoihin ole helppo tehdä. Maali tietysti kuluu pois ajan myötä ja maalaus täytyy uusia vähintään pari kertaa viikossa.

Kasvokkaiden lisäksi löytyy tavallisia eläimiä. He eivät kuitenkaan pysty kommunikoimaan eläinten kanssa ja näkevät nämä ravintona, kilpailijoina tai uhkana. Ihmisiä ei ole ollenkaan, tai jos on he elävät alkukantaisessa keräilijä-metsästäjäkulttuurissa kaukana solasta eivätkä ole tekemisissä kasvokkaiden kanssa.

Ympäristö

Kahden vuoriston välissä on leveä sola, josta löytyy kaikkea havu- ja sekametsistä tasankoihin, kallioihin ja kivisiin vuorenseinämiin. Vuoret solan kummallakin puolella ovat tuliperäisiä, mutta suoranaiset tulivuoret ovat uinuneet jo vuosisatoja. Sen sijaan vuorten rinteiltä saattaa löytää kuumia lähteitä ja korkeammalta jopa geysireitä. Vuorille satanut vesi valuu solaan ensin puroina ja sitten jokina. Kasvillisuudeltaan, lajistoltaan ja ilmastoltaan alue muistuttaa läheisimmin telluksen taiga-havumetsäaluetta. Solasta pääsee pois vain kiipeämällä vuoriston yli tai kulkemalla satoja kilometrejä solaa pitkin ulos.
Nopeat muutokset ovat kuitenkin ravistelleet ympäristöä. Ilmaston ääri-ilmiöt, kuten ukkosmyrskyt ovat yleistyneet, kesistä on tullut kuivia ja kuumia ja talvet ovat pitkiä ja pistävän kylmiä. Veteen on ilmestynyt vuorten rinteiltä outoja aineita, jotka tekevät siitä helposti juomakelvotonta. Eläinten keskuudessa on riehunut sairauksia, joista osa on tarttunut jopa kasvokkaisiin. Saaliseläimet ovat alkaneet kadota alueelta. Kasvit eivät ole tottunut tällaisiin oloihin, joten marja- ja hedelmäsadot ovat jääneet hyvin pieniksi. Suurin osa kasvokasheimoista ovat lähteneet vaeltamaan pois ennen niin hyvältä elinalueelta, saaliseläinten ja ravinnon perässä.

Ohjeet ja säännöt sekä liittyminen

Uusia piirtäjiä ei tällä hetkellä haeta.